Laat jij je agenda bepalen door anderen?

Hoe ziet jouw agenda er uit?

Een groot deel van het verdelen van je energie, zit wat mij betreft in hoe je je agenda beheert.

Sommige mensen raden aan je agenda niet door iemand anders te laten bepalen. En daar ben ik het deels mee eens.
De eerste indeling van mijn agenda doe ik. Dus wanneer ik gefocused werk, wanneer ik pauzeer, wanneer ik tijd heb om anderen te spreken.

Omdat ik niet te veel tijd kwijt wil zijn aan plannen met iemand anders , gebruik ik Calendly. Via Calendly kan iemand een afspraak te plannen in jouw agenda. Aan de achterkant voer je jouw agenda in, de afspraken en tijd die iemand kan plannen en de tijd die jij tussen afspraken nodig hebt.

Je kunt kiezen tussen een gratis account of een betaald account. Ik gebruik de betaalde versie en daarin kan ik 2 agenda’s koppelen, mijn privé en mijn zakelijke agenda. Zo weet ik zeker dat ik geen dubbele afspraken heb, op het moment dat er een privé afspraak tussendoor komt.

Ook kan je een locatie toevoegen aan de gemaakte afspraken. Dit kan een fysieke locatie zijn, maar ook online, zoals Zoom, Ms Teams of Google Meet. Zo hoef je zelf geen aparte online room te reserveren. Jij en degene(n) met wie je een afspraak hebt, ontvangen de locatie per e-mail.
Als je op meerdere locaties werkt, kan je ook aangeven, dat mensen alleen kunnen plannen op de dag dat jij op die locatie bent. Annuleren en wijzigen kan ook via Calendly. Als je daar voorwaarden voor hebt, kan je die in het systeem aangeven.

Er zijn verschillende soorten betaalde accounts. Wanneer je wilt dat klanten bijvoorbeeld een betaalde afspraak kunnen boeken bij je, is dat mogelijk bij het meest uitgebreide account.
Je kunt Calendly linken met Zapier, dus als je opties wilt en niet het duurste pakket, kan je ook met Zapier mogelijkheden toevoegen.

Houd bij het openstellen van je agenda rekening met je pauzes en met de momenten die je nodig hebt om je op te laden of voor te bereiden tussen je contactmomenten door. Zo zorg je er voor dat het jou voordeel oplevert, je klanten toegang te geven tot je agenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.