Je wil meer zichtbaar zijn? Ga het doen!

Hoe begin je met meer van jezelf laten zien op social media?
Ik kan met voorstellen dat je, als introverte ondernemer, je enorm veel ideeën in je hoofd hebt en een beeld van hoe jouw online uitingen er uit zouden moeten zien. Of dat je juist niet weet of er wel iemand op jou zit te wachten. En daarom begin je niet. Of ben je juist weer opgehouden.


Het belangrijkste is van online aanwezig zijn, is dat je het gaat doen.

Begin op een platform waarvan je zeker weet waar jouw klanten ook zitten.
Bedenk 3 of meer onderwerpen die je wilt delen of bespreekbaar wilt maken. En neem een tijd of een dagdeel dat je daar voor gaat zitten. Echt, plan het in je agenda, maak die afspraak met jezelf.

Als beginnen met social media of meer zichtbaar worden jouw wens is en je plant het niet in, dan is het net zoiets als dat je van de zomer een keer naar het strand wilt. Tenzij het door omstandigheden zo uitkomt, komt het er niet van. En dat zou zonde zijn. Met je voeten in het zand en door de branding lopen, is nu net zo leuk.

Je aan je afspraken met jezelf houden, geeft je een goed gevoel. Dan heb je dat maar weer  gedaan. En weet je wat het leuke is?
Er zit echt iemand te wachten op wat jij te delen hebt, er is iemand die nodig heeft, wat jij nu in je hoofd hebt zitten.

Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, met de mooiste visuele plaatjes of een heel strak opgenomen podast. Zeker niet als je begint. Niemand zal zeggen ‘Het is superwaardevol wat je deelt, maar ik neem het niet van je aan, want je had een raar plaatje.’ Echt niet. De meeste mensen zijn daar namelijk niet mee bezig, maar wel met hoe wat jij zegt, voor hen van toepassing kan zijn.

Dus maak die afspraak met jezelf en begin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.