Is Clubhouse geschikt voor introverte ondernemers?

Clubhouse is een audio only social media platform. Als je van podcasts houdt, ga dan zeker even kijken, want je kan zelfs meedoen. Op dit moment is het beschikbaar voor Apple devices. Android wordt in de komende maanden uitgerold.
Omdat het allemaal live is, kan je last krijgen van FOMO (fear of missing out). Dus als je daar gevoelig voor bent, houd daar dan rekening mee.
Bedenk ook vantevoren wat je wilt bereiken wanneer je een social media platform (welke dan ook) toevoegt aan dingen die je wilt doen. Hoe maak je het onderdeel van je content pilar marketing? Hoe verwijs je van je ene social media account naar je andere en hoe zorg je dan mensen bij je gaan kopen?

Voor introverte mensen vind ik het heel geschikt, omdat je vanuit je eigen bubbel en je eigen energie waarde kan halen en leveren. Je hoeft er niet eerst voor naar een drukke ruimte, als je wil, kan je het zelfs vanuit je bed doen. Of in je tuin of vanuit de auto. Het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding.

Wanneer je zelf een room host, zorg dan dat je het samen met iemand doet, zo kan je je aandacht verdelen over het gesprek gaande houden en andere activiteiten, zoals mensen het woord geven. Als jij dan het woord hebt, kan je co-presentator zorgen voor de randzaken.

Er zijn op clubhouse verschillende gesprekken gaande, met bekende en onbekende mensen. De lijnen zijn er heel kort, als je iets wilt vragen, kan je meestal gewoon ‘je hand opsteken’.

5 tips voor het gebruik van Clubhouse.

Ben je nog niet op Clubhouse? Dan zijn dit zeker een aantal dingen om in gedachten te houden, voor wanneer je wel op Clubhouse komt:

 1. Volg mensen waar jij iets van kunt leren.
  Volg niet alleen vrienden en familie.
 2. Volg in ieder geval 2 mensen, waarvan je denkt dat je ze niet mag.
  Je gaat die mensen echt op een heel andere manier leren kennen. Mij valt op dat je heel eerlijke gesprekken krijgt en achter dingen komt, die je niet wist.
 3. Zorg dat je actief meedoet.
  Dit kan zijn meedoen aan het gesprek, punten opschrijven voor jezelf of vragen stellen aan de sprekers.
 4. Deel zelf waarde.
  In je eigen room of in die van iemand anders
 5. Stel een limiet in.
  Er is erg veel te luisteren en te praten op Clubhouse. Houd je eigen energie in de gaten en geef jezelf een kader mbt hoeveel tijd per week je wilt besteden op Clubhouse

Wanneer je begint op Clubhouse wens ik je heel veel plezier en hoop je snel te zien. Je kan mij vinden op mijn gebruikersnaam @daniellevrolijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.