Het grote voordeel van ondernemen

Vaak werk ik in complete stilte. Wanneer ik zo weinig mogelijk geluid om mij heen heb, kan ik me het beste concentreren. Dus radio luister ik vrijwel alleen in de auto. Ik was onderweg in de auto en ik luisterde naar een interview met Humberto Tan over het overlijden van Bibian Mentel. Een zin die hij zei, bleef me bij

“Je hebt twee soorten mensen, zuigtabletjes en bruistabletjes. Zij was een bruistabletje”

Daarmee bedoelde hij dat er mensen zijn waar je energie van krijgt en mensen waarbij je energie verliest.
Je kent het vast wel, die ene persoon van wie je van tevoren al weet dat je na een vergadering daarmee, je compleet leeggelopen bent. Wat niks afdoet aan of het een leuk persoon is of niet.

Het leuke van ondernemer zijn, is dat je kunt kiezen met wie en voor wie je werkt.

Introvert ondernemer bruistabletjes

Mijn tip is om met mensen te werken die jou energie geven. Projecten en klanten aannemen waar jij energie van krijgt. Het is zo zonde om te blijven in een werkrelatie die vooral energie van je neemt. Daarom ben je niet gaan ondernemen.

Als introverte ondernemer heb je nu eenmaal je eigen energielevel in het oog te houden. Te zorgen dat je voldoende tijd neemt om je batterij weer op te laden, dat je de rust hebt om voor jezelf alles weer op een rij te zetten. En dat je jezelf blijft in een wereld die vooral gericht is op extraverte personen.

3 Tips voor meer energie tijdens je werkdag

  • Plan rustmomenten in in je dag, zodat je tijd hebt om weer op te laden
  • Heb live of online kennismakingsgesprekken met nieuwe klanten voor dat je intensief gaat samenwerken. Wanneer je met iemand praat, merk je snel genoeg of zijn of haar energie past bij de jouwe.
  • Luister naar je gevoel.

Op Facebook ben ik een gratis groep begonnen voor introverte ondernemers. In de groep ontmoet je andere ondernemers, ga je ontdekken hoe je online jezelf kunt zijn en blijven en gaan we challenges doen om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Wanneer je dat leuk lijkt, ben je van harte welkom om aan te sluiten. Laat even een comment achter of meld je even aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.