De zomervakantie begint

Ben jij al klaar voor je vakantie?

De vakantieperiode komt er aan. Veel mensen gaan er dit jaar weer op uit, of nemen in ieder geval een aantal weken vrij, om weer op te laden, nieuwe ideeën en energie op te doen en te genieten van hun gezin en geliefden.
Of omdat hun klanten in deze periode op vakantie zijn.

Ook zijn er zoals elk jaar mensen die thuisblijven of niet ver weg op vakantie gaan, mensen die hun laptop meenemen op vakantie of juist een workation houden.

Ga jij op vakantie? Heb je al aan je online zichtbaarheid gedacht?
Social Media is vluchtig en vooral gebaseerd op wat nu wordt gezien. Wat doe jij met je social media kanalen in de zomervakantie?

Ben jij bang dat jij of jouw aanbod wordt vergeten? Of dat degenen die juist van deze periode gebruik maken, voordeel hebben in de vakantie? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen.

  • Plan vooruit Je kunt je Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest of andere content, prima vooruit plannen met een planningstool. Ik maak zelf gebruik van Preppr voor Instagram, Buffer voor LinkedIn en Facebook via Facebook Business Suite.
  • Laat een deel van je vakantie zien of deel inzichten die je hebt tijdens je vakantie. Wil je niet laten weten dat je op vakantie bent, omdat je geen mensen er op attent wilt maken dat je niet thuis bent? Deel dan geen foto’s van je omgeving. Deel de inzichten nu en je foto’s later.
  • Lanceer je zomeraanbod. Er zijn mensen die juist hun vakantie gebruiken om te leren, bij te schaven, zodat ze straks kunnen knallen in het najaar. Voor je zomeraanbod hoef je niet een hele nieuwe content te maken. Gebruik bijvoorbeeld delen uit je complete aanbod of een light versie van wat je op de plank hebt liggen.

Er zijn meerdere ondernemers die in de zomer juist een super omzet draaien. Of jij nu een zomeraanbod hebt, of niet. Ik wens jou een hele fijne vakantie. Ben jij er klaar voor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.