Danielle's boekentips

Lezen is dromen met je ogen open

- Anissa Trisdianty

Ik ben gek op lezen. Ik lees de laatste tijd voornamelijk boeken voor en door ondernemers.

Ik deel al mijn boekentips met je op Instagram en op deze website.

Deze boeken zijn, stuk voor stuk te koop als je op de foto klikt. Daarachter zit een  link en als je via die link iets bestelt, krijg ik een heel klein percentage van het aankoopbedrag. Jij betaalt er niks extra’s voor. 
Verder krijg ik jouw gegevens niet te zien, ik weet dus niet wie je bent en wat je hebt besteld. 

Virtual assistant Mirelle Petit managementboek

Een toekomst als VIRTUAL ASSISTANT. Iets voor jou?

Hét boek dat je als beginnend Virtual Assistant echt gelezen moet hebben. In helder leesbare taal vertelt Mirelle Petit hoe haar start als VA is geweest. Ook staan er veel bruikbare tips in met betrekking tot tools en vragen die je kunt stellen aan een klant voor je start met de samenwerking.
Echt een top boek!

Jorgen Raymann boek Raymann zoekt raad

Raymann zkt raad

Dit boek... echt een aanrader wanneer je er even doorheen zit en wanneer je inzichten wilt hoe je leven anders aan te pakken. Jorgen Raymann spreekt over hoe hij omging met tegenslagen in zijn leven. Over je carrière als je ouder wordt. Over je hand als kompas voor geluk gebruiken en de 4 O's; Ontwaken, Ontdekken, Omdenken en Ondernemen. Veel punten die ik hieruit meeneem om me eigen te maken, onder andere het dreamteam. Helder, serieus met een vleugje humor!

eelco de boer winst.nl

Winst.nl

Eelco de Boer deelt in het boek lessen over online marketing, welke vragen je jezelf moet stellen om te zorgen dat jouw website voor jou werkt, waar je op moet letten bij diensten die je gratis aanbiedt, hoe je affiliate marketing inzet en nog veel meer andere waardevolle inzichten.⠀ Bijvoorbeeld over het indelen van je tijd. Er is ook een audioboek van, die Eelco in eigen beheer heeft uitgebracht. Daardoor staan er aanvullingen in op het fysieke boek. Echt superleuk. Als je iets met internet wilt gaan doen, of je online onderneming wilt uitbreiden, dan is dit zeker een aanrader.⠀

Vind ik leuk Anne Raaymakers

Vind ik leuk!

Anne Raaymakers legt uit hoe je je Facebook het beste inzet als marketing tool. Zo'n 10 miljoen Nederlanders en meer dan 7 miljoen Belgen gebruiken dagelijks Facebook. Ze komen niet op Facebook om te kopen, maar juist om te zien wat hun vrienden doen. Annes rode draad is "Facebook is een feestje!" Vergeet B2B en B2C marketing, met het tijdperk van sociale media is marketing P2P(person to person)!⠀Op een feestje alleen roepen dat jouw product te koop is, werkt niet. Dan wordt je op z’n best genegeerd. En als je pech hebt weggestuurd en mag je een volgende keer niet meer komen. ⠀ Het boek beschrijft hoe je je zakelijke Facebook pagina succesvol opzet. Hoe je goede content maakt, meer likes krijgt en zorgt dat mensen reageren op jouw berichten. Wat Facebookmarketing leuk maakt en hoe je een sociale advertentie maakt, die waardevol is voor jouw toekomstige klant.⠀ In elk hoofdstuk worden succesverhalen en voorbeelden genoemd, die erg inspirerend zijn.⠀ Als je net bent begonnen met Facebook, wanneer jouw marketing jou niet brengt wat je wilt, of wanneer je twijfelt over Facebookmarketing, is het zeker een aanrader dit boek te lezen of luisteren en de tips toe te passen. ⠀

De ondernemende ondernemer

De Ondernemende Ondernemer

10 stappen op weg naar persoonlijk ondernemerschap behandelt alle ingrediënten die er nodig zijn voor persoonlijk ondernemerschap. In een organisatie, voor jezelf. de slogan 'Het begint bij mij' loop dan ook door het hele boek. Het boek is tijdloos geschreven. De inhoudelijke stukken worden afgewisseld met praktijkstukken en het hoofdstuk wordt afgesloten met een conversatie die de Martijn Driessen had met zijn kinderen gedurende het schrijfproces. Wat ik erg goed vind, is dat hij er op wijst, dat je ook andere mensen nodig hebt die jou de ontwikkeling in jezelf laten zien en dat het bij jezelf begint, niet betekent, dat je het alleen moet doen. Ook de 'egospinsels'van de schrijver zijn leuk om te lezen. Wat is waar en wat zegt je ego tegen jou? Elk hoodstuk behandelt heel duidelijk een volgende stap of volgend onderwerp en alles bij elkaar, leidt je tot persoonlijk ondernemerschap. Er hoort ook een online entrepeneurscan bij, waar je veel over jezelf leert.

De moed van imperfectie

Heb jij last van perfectionisme? Maar waarom eigenlijk? Voor wie probeer je perfect te zijn? Brené Brown vertelt aan de hand van voorbeelden van haarzelf en van vriendinnen over accepteren van wie je bent, met mooie en minder mooie kanten. Over omgaan met schaamte, erbij horen en liefde voor jezelf. Brené heeft jarenlang onderzoek gedaan naar kwetsbaarheid, schaamte, authenticiteit en moed en kwam tijdens haar onderzoek veel inzichten tegen die haar hebben veranderd. Door de persoonlijke touches leest het lekker weg en geeft het mooie nieuwe inzichten.